Een nieuwe nestkast camera

Op deze plaats kunnen bezoekers van nestkastnu.nl vanaf nu regelmatig berichtjes lezen over het leven van de vogels die wij volgen met de nestkast camera’s. Maar het kunnen ook berichtjes zijn over de techniek van de camera’s.

In het eerste bericht (blog) wil ik een nieuw model nestkast camera voorstellen speciaal gemaakt voor kleinere vogels zoals koolmees, pimpelmees, mus enz. Anders dan de nestkast camera’s voor de uilenfamilie zijn deze camera’s niet uitgerust met infrarood, dit zou teveel extra warmte in de kleine nestkast brengen en daarbij komt dat deze vogels voornamelijk bij dag actief zijn. De camera’s zijn uitgerust met een Sony sensor de IMX307 en met een 2.1mm of 2.8mm lens. Bij HD-video hebben deze lenzen een beeldhoek van respectievelijk 91°Horizontaal x 74°Verticaal of 109°H x 91°V Afhankelijk van de afmetingen van de nestkast en plaats van de camera wordt een keuze gemaakt uit deze twee lenzen.

De camera’s zijn druipwaterdicht, de uitgaande kabel is ingegoten en het front is gelijmd, een o-ring zorgt voor de afdichting rond de lens. Afhankelijk van de afmetingen van de nestkast zijn er twee verschillende montagesteunen voor de camera. De montagesteunen hebben een maximale instelhoek van 33°

Groetjes, Jan

Contact