Kerkuil Bladel

Vanaf 10 januari 2020 hangt in deze kast in de Brabantse gemeente Bladel een webcam waardoor het wel en wee van dit paar nauwlettend kan worden gevolgd.

powered by rtsp.me

Sinds 29 september was het betrekkelijk rustig bij de kerkuilen in Bladel.  De vrouw is namelijk lange tijd alleen geweest, haar partner keerde niet meer terug. Wat de reden is weten we niet wel dat deze man een respectabele leeftijd van 17 jaar en 2 maanden had bereikt. Beide kerkuilen zijn geringd en hun leeftijd en herkomst is bij ons bekend.

Lang heeft het niet geduurd of een nieuwe partner diende zich aan. Op 26 november was de vrouw buiten de kast aan het jagen en om 7:33 uur komt een onbekende man de kast voorzichtig binnen om vrijwel direct weer rechtsomkeer te maken. Een klein kwartier later – om 7:43 gaat hij opnieuw de nestkast binnen, eenmaal goed en wel binnen keert de vrouw des huizes terug en er ontstaat een gevecht. De man wordt de kast uitgewerkt. De vrouw is veel krachtiger en zoals dat vaak gaat bij nieuwe relaties test men elkaar uit en volgt er een krachtmeting. De nieuwe man is echter vastberaden en een aanhouder, om 8:20 uur gaat hij weer naar binnen. Opnieuw volgt het gevecht, bijten en vechten met snavel en poten. Zo gaat dat bij de paarvorming van kerkuilen. Het is van korte duur en de rust keert weer, beide partners accepteren elkaar vanaf dat moment. Een nieuwe relatie is ontstaan, en de aanhouder wint!

Een nieuwe partner